BRA MILJØ, MEN MER STRESS ENN PÅ UNGDOMSSKOLEN

12.03.2012 13:56
Sykt bra miljø på skolen, men litt mer stress enn på ungdomsskolen, sier de tre førsteklassingene på Sandnes videregående Vivian Pham (fra v), Kristine Seland og Tuong Ui Thi Nguyen. De tre jentene var også på besøk her på skolen da de selv gikk i 9.klasse, hadde ikke bestemt seg den gang, men fant etter hvert ut at en studiespesialiserende skole som Sandnes var tingen.
Tirsdag den 13.mars skifter skolen ut tredjeklassingene med et par hundre niendeklassinger; avgangselevene skal til UIS for å høre mer om studietilbudet der mens 9.klassingene kommer her fordi de vil se og høre mer om hva en studiespesialiserende skole kan tilby.
Fra morgenen av vil ledelsen ved skolen fortelle litt generelt om fagtilbudet ved Sandnes videregående, mens mange av skolens lektorer utover skoledagen vil åpne klasseromsdøra for de besøkende 9.klassingene . Det vil bli ulik info om mange av de fagene som skolen tilbyr, men alt under den samme fanen; vil du bli student? I så fall kan nok Sandnes vgs være et bra sted å skolere seg i flytsonen (gråsonen?) mellom ungdomsskole og videre studier.

LITT MER TEORETISK

De tre på bildet jobbet faktisk med fag selv om det fine bildet av jentene ble tatt i kantinen. Smilene og latteren satt løst selv om de ikke la skjul på at arbeidspresset på Svgs periodevis kunne være hardt med mange prøver og innleveringer og presentasjoner.
  • Det kan jo bli litt vel mye teori på skolen inniblant , sier de blide jentene som samtidig peker på  guttene ved biljardbordet.
  • Som sagt er miljøet helt topp bortsett fra at “guttane” ved biljardbordet er tredjeklassinger som liker å tøffe seg litt og ikke slipper til oss førsteklassinger på biljarden.

TEKST: SVEIN WESTLYE
FOTO: KYRRE RASMUSSEN