Arbeiderpartiet er valgets vinner på Sandnes vgs

Mandag 28.august kom 9 parti til skolen og gjennomførte skoledebatt og valgtorg for 1020 elever. Elevene hadde forberedt spørsmål på forhånd og politikerne ble utfordret på alt eksamen i russetida, norske verdier, altiv dødshjelp, innvandring, jobbskaping og ruspolitikk.

Alle elever fikk tilbud å stemme ved skolevalget 29. og 30.august (med et eksstraheat fredag 1.september for klassen som var på studietur). Stemmene er talt opp og viser at 949 elever har avlagt stemmer ved skolen. Det er en valgoppslutning på 93%!

Arbeiderpartiet (30,6%) og Høyre (28,4%) sanket de aller fleste stemmene. MDG er tredje størst med 9,5%.

På valgdagen arrangerer lærerne på programfag samfunnsfag (sosiologi/politikk og menneskerettigheter og sosialkunnskap) valgvake for elevene i disse fagene. Da blir det TV-målinger, kommentarer, valgaktiviteter, drøs og mat til langt på kveld.

Takk for deltagelsen på skolevalget til alle elevene, og spesielt lykke til med valget til alle førstegangsvelgerne!

valg2
valg1
valg2

Kilde:  Norsk senter for forskningsdata (NSD)