JUBLENDE RUSS SLO LÆRERNE I ÅR SOM I FJOR

15.05.2012 15:18
Her debuterer russ Markus Lund Bredal som sportsjournalist – usensurert. Noe ensidig framstilling? Eller var Russ 2012 så overlegne sine avdankede gymnaslærere?
Kampen begynner rolig. Lærerene vet at de var underlegne russen når det kom til kondisjon, så for deres del går det lenge i støttepasninger og lange baller, anført av en slepen Morten Bjerga i forsvaret og noen tekniske finesser av Shaun. Russen vil derimot vise at de ville vinne og går hardt i med knottetaklinger bakfra, lange løp og hurtige vendinger.

Taktikken lønte seg. I midten av første omgang setter Morten Urdal ballen inn bak en totalt utspilt Tor Thorvaldsen i lærermålet. Dessverre for russen går det ikke lenge før Jørn Hagen(?) spiller  ut keeper Truls Johansen i russemålet etter et presis utspark som bare rører bakken en gang fra utsparket til den lå inne i målet. Et supert mål for lærerene. Et drittmål for elevene.

Etter peptalken i pausen begynner elevene å merke at de manglet en midtbaneterrier. Hvor ar Christer Walde? Maratonløperen som var trener for skolelaget som kom rekordlangt i årets skolecup hadde glemt at det var kamp og kom i slutten av andre omgang.

Så skjedde det: I slutten av andre omgang får lærerene idømt straffespark etter ei omstridt takling. Etter massive diskusjoner der Eirik Kittilsen hos russen gir rødt kort til dommeren, går dommer Helge Ledaal med på at det var langt utenfor 5-meteren og dermed frispark.

Det blir ingen flere mål verken i andre omgang eller i ekstraomgangene. Det går mot straffekonk.

Shaun setter sikkert straffen sin. Det samme gjør Morten Urdal hos russen.  Russens keeper Truls velger å stå på neste straffe av Jørn Hagen, dessverre er den for godt plassert. Lars Henrik Bjørnå er sikkerheten selv på neste. 2-2.

Elevene jobber hardt for å psyke ut Kjell Sandblost, som er klar til å ta straffe nummer tre. Han kjenner tydelig presset, og det er lett å se at han puster tungt. Han tar fart, og treffer. Presset ligger på Jarle Haugland, som etter litt diskusjon  blir elevenes ankermann. 3-3.

Så kommer vendepunktet. Morten Bjerga setter ballen himmelhøyt over. Nå har russen mulighet. Kaptein Eirik Kalsås går fram. Mål.

Etter massive jubelscener er det klart. Russen har vunnet, i år som i fjor og alle årene før der.

Tekst: Markus Lund Bredal
Foto: Svein Westlye