Dette var en kjekk avslutning på et kjekt fag!

22.06.2012 12:51
Uttalelsen kommer fra en fysikkelev ved Sandnes vgs. Onsdag 20.juni var det 37 fysikk- og kjemielever fra Sandnes vgs som besøkte Kongeparken.
Målet for dagen var å ha det kjekt og samtidig ta til seg en del praktisk fysikk og kjemi. Lærer Bente Espedal kom med følgende oppfordring: "Ha fysikk og kjemi i bakhodet hele dagen, for eksempel når dere kjører krasjebåter. Hva skjer i en forbrenningsmotor? Hvilke hastigheter kommer dere opp i? Hva skjer ved støt? Hvorfor faller ikke vognen ned når dere henger opp ned i en loop i berg- og dalbanen?? Test g-krefter og sentripentalakselerasjon! Det er også kjemishow i teltet. I første omgang er denne dagen satt av for å kose seg og å få lov å leke litt. Ingen blir for gamle til den slags."

Elevene ved Sandnes vgs fikk også med seg et hefte med fysikkoppgaver knyttet mot fornøyelsesparker. Det har flere år vært hentet eksempler fra fornøyelsesparker til eksamen.

Assisterende rektor Idar Ree og fysikklærerne Alice Øvstebø og Bente Espedal serverte pølser, brus og sjokolademuffins ved grillene. Elevene så ut til å kose seg stort i sommervarmen. Elevene hadde sommerferie i og med at siste eksamen var unnagjort dagen før og de stilte dermed "frivillig" opp i Kongeparken.

Album fra dagen finnes på http://www.facebook.com/sandnes.vgs

tekst: Bente Espedal
foto: Alice Øvstebø