Innlogging og tilgang for foresatte i vårt skoleadministrative system (VIS)

Skolene har begynt å bruke det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool (VIS). Du som foresatt får en egen tilgang til systemet for å sikre samarbeidet mellom hjem og skole.   

Hvordan logger jeg inn?  
Bruk ID-porten for å logge deg inn. Når du bruker ID-porten, kan du velge om du vil logge deg inn med MinID, BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Husk at du må logge inn hver gang du bruker systemet. Det er hensynet til sikkerhet som er grunnen til det.

Innlogging VIS

Du kan også bruke den "svarte knappen" (VIS) på forsiden, øverst til venstre. 

Register dine kontaktopplysninger  
Vi ber deg om å registrere dine kontaktopplysninger slik at skolen kan nå deg ved behov. Legg inn din e-post og mobilnummer. Din adresse blir automatisk hentet fra det sentrale folkeregisteret (DSF). Dette gjelder for deg som er foresatt til elev under 18 år.     

Er du foresatt til elever som går på forskjellige skoler? Da ber vi deg om å registrere dine kontaktopplysninger på hver enkelt skole.   

Vi setter pris på, og ber om at du legger inn opplysningene så raskt som mulig. Riktige kontaktopplysninger vil være med å sikre et godt samarbeid mellom hjem og skole og en god beredskap.  

Elever over 18 år
Foresatte til elever over 18 år må signere et samtykke for at vi skal kunne legge inn foresatte og personopplysninger i systemet. Dette vil gi foresatte mulighet til å logge seg inn i VIS og åpne for at skolen kan dele opplysninger om elev som er over 18 år. Eleven må også gi samtykke før foresatte kan få tilgang i VIS.  

Samtykkeerklæring

Signert samtykke fra elev og foresatt må leveres til resepsjonen ved skolen. (Gjelder for elever over 18 år.) 

Samtykkeerklæring kontaktperson/fosterforeldre

Signert samtykke må leveres til resepsjonen ved skolen. (Gjelder for elever under 18 år.) 

Hva får du tilgang til som foresatt?  
Foreløpig får foresatte til elever under 18 år kun tilgang til å legge inn kontaktopplysninger og se timeplaner til "sin" elev. I løpet av skoleåret 2020/2021 vil de også få tilgang til fravær.  

Kommunikasjon mellom hjem og skole
Dersom du som foresatt skal kontakte skolen, gjøres dette primært ved at du sender en mail til aktuelle lærer/ansatt. Den enkeltes mailadresse finner du her på hjemmesiden. Søk opp aktuell person under "Kontakt oss" - "Finn ansatt" og trykk "Vis e-post":

Klikk for stort bilde 

Klikk for stort bilde 

Du kan selvsagt også kontakte skolen ved å ringe til sentralbordet. Skolen avventer foreløpig å ta i bruk meldingssystemet i VIS. 

Problemer med å logge deg inn/tilgang? 
Vi anbefaler at du bruker nettleseren Chrome når du skal logge deg inn i VIS. Bytt nettleser om du opplever problemer med pålogging. 

Hvordan bruker jeg VIS? 
Systemet er oversiktlig og greit å bruke. Det skal være enkelt for deg som foresatt å finne fram. Se gjerne videoen som gir deg kort informasjon om hvordan du bruker systemet. Merk at alle funksjoner foreløpig ikke er tilgjengelige. 

 

Tekst til video bokmål (PDF, 51 kB)

Tekst til video nynorsk (PDF, 85 kB)

Les om behandlingen av personopplysninger i personvernerklæringen.

Visma InSchool (VIS)

Til toppen