Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Koronasituasjonen 13. mars

Hygieneråd fra Folkehelseinstituttet - Klikk for stort bildeStenging av skolen

Sandnes videregående skole er stengt for elever, dvs. for undervisning fra 12. mars til og med 13. april 2020. Dette er tiltak for å forebygge og begrense smitte knyttet til koronavirus.

Helsedirektoratet vedtok 12.03. følgende - som gjelder fra klokken 18.00 torsdag 12. mars til og med torsdag 26. mars 2020

Alle som kommer fra reiser utenom Norden, skal i karantene, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Tilbakevirkende kraft regnet fra 27. februar. Videre oppfordres det til å unngå fritidsreiser og alle reiser som ikke er strengt nødvendige (både innenlands og utenlands).

Mer informasjon fra Helsedirektoratet

Studieturer

Skolen har hatt flere grupper ute på studieturer i Europa og Norge i uke 11. Disse returnerer til Sandnes i løpet av 12. og 13. mars. Elever og lærere som har vært utenfor Norden etter 27. februar, må i karantene i 14 dager. Pålegget har tilbakevirkende kraft.

Skolebygget er stengt for undervisning. Elevene må derfor følge med på It's Learning og skolens hjemmeside for å finne oppdatert informasjon om hvordan skolen vil legge til rette for digitale undervisningsopplegg.

Det vil være en minimumsbemanning av ledere og ansatte på skolen. Bygningene stenges ikke, og det understrekes at de ansatte ikke permitteres. De skal altså jobbe med å gi alternativ, digital opplæring, til elevene, enten fra skolen eller fra hjemmekontor.

Karantene og isolasjon

Hvem skal holde seg hjemme?

Hvis du tilhører en av følgende grupper, så skal du være hjemme:

• Du mistenker at du kan være smittet.
  • Du har fått bekreftet at du er smittet.
  • Du er bekreftet syk av covid-19, men trenger ikke å legges inn på sykehus.
  • Du har hatt nær kontakt med en som er bekreftet smittet, eller en du bor sammen med er bekreftet smittet (nærkontakt).
  • Alle som har vært på reise utenfor Norden skal være i karantene 14 dager fra den dagen de kom hjem.

Hva betyr det å være hjemme?

• Hjemmeisolering: Å være hjemme, isolert fra andre mennesker, og ikke ha tett kontakt med de du bor sammen med. Gjelder for alle med mistenkt eller bekreftet covid-19-sykdom helt til friskmelding av lege.
  • Hjemmekarantene: Å være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med. Gjelder for alle som har hatt kontakt med covid-19-syke, men som ikke selv er syke, i 14 dager fra siste kontakt.

Hjemmekarantene omfatter å

• ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • unngå nær kontakt med andre

Jeg er i hjemmekarantene eller hjemmeisolering. Hva gjør de jeg bor sammen med nå?

Det er viktig at du er årvåken på utvikling av symptomer som hoste, halsbetennelse, kortpustethet eller feber. Dersom du er nærkontakt til en person med påvist covid-19 og får symptomer, skal du ringe lege.

Personer i karantene uten symptomer anses å utgjøre en lav risiko for smitte. Det er derfor ikke nødvendig for deg og husstandsmedlemmer å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og
vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og før måltider.

Mer om hjemmekarantene og hjemmeisolering

Nye kriterier for testing
De som er i hjemmekarantene vil ikke lenger bli testet og skal heller ikke kontakte helsevesenet med mindre de har behov for helsehjelp. En test for koronavirus vil ikke gjøre noe utslag for oppfølgingen gitt at man uansett skal overholde karantenen.

Mer info om testing

Hvis du har behov for helsehjelp:

• ring fastlegen din eller
  • legevakt på telefon 116117

Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker.

For oppdatert informasjon om utbruddet i Europa og hele verden:

Publikumstelefon

Har du spørsmål om det nye koronaviruset? Hvis du ikke finner svar på fhi.no, ring: 815 55 015 Telefonen er åpen hverdager mellom kl. 8:00 og 15:30.

Tiltak for å forhindre smitte

Ved skolen forsterker vi nå også fokus på vaner for å forebygge smitte. Vi oppfordrer elever, ansatte og andre som er i kontakt med oss om å være ekstra nøye med å etterleve disse både i skolehverdagen og ellers.

Norske myndigheter oppfordrer for øvrig alle innbyggere til å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen. Disse finner dere her:

Folkehelseinstituttets anbefalinger

Generelt:

Alle reisende anbefales å registrere seg på www.reiseregistrering.no. Utenriksdepartementet har da mulighet til å sende ut informasjon via e-post og SMS dersom en alvorlig hendelse skulle finne sted i landet under oppholdet.