Mer om valgfrie programfag

Du kan velge mellom flere ulike programfag hos oss.

Breddeidrett

Breddeidrett passer for de som liker å trene og være aktive selv om de ikke satser på en idrett. I dette faget vil du være innom mange forskjellige idretter og aktiviteter i ulike miljøer. Det være seg lagspill, individuelle idretter, ute og inne aktiviteter på ulikt underlag. Variasjon og allsidighet skal prege tilbudet og innholdet.  Vi kjører undervisning i bolker og elevene er innom min 6 – 8 idretter/ aktiviteter i løpet av skoleåret.

Breddeidrett skal stimulere til aktivitet på mange ulike områder og skape interesse for nye og varige aktiviteter hos elevene aktiviteter som de vil drive med lenge etter at de er ferdige på SVGS.

Eksempel på idretter/aktiviteter:

Fotball Ski og snøaktiviteter Dans
Friidrett Skøyter Klatring
Sykkel Innebandy Frisbee
Fitness Terrengsykling Inline

 

Breddeidrett VG1

Her skal du i løpet av skoleåret være innom fotball, terrengsykling, lacrosse, dans, turn, frisbee, friidrett, inline og noen andre idretter og aktiviteter. Videre skal vi innom basistrening og trening for å forebygge skader og forbedre helsen.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Breddeidrett VG2

Her bygger du videre på de valgte idrettene fra VG1 (fotball og terrengsykling). Andre idretter vi er innom er innebandy, sirkus, crossfit, aerobic/yoga, friidrett, bordtennis, klatring, dans og badminton. I tillegg skal vi jobbe videre med basistrening og trening for å forebygge skader og fremme helse.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Breddeidrett VG3

Idretter som blir videreført og videreutviklet er blant annet fotball, klatring, turn og terrengsykling. I tillegg skal du innom flere nye idretter som tennis, golf og parkour. Basistrening og helserelatert trening blir også videreført.

Vi gjennomfører også en breddetur i VG3 hvor vi reiser rundt i sørvest Norge på en aktivitetsturne. Her står bølgesurfing, teambuilding, rafting, gocart, laserskyting, klatreskog og leirdueskyting på programmet.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

 

 

Toppidrett individuelle utøvere 

 

Løping

 Toppidrett individuell er faget for deg som har ambisjoner som idrettsutøver i ulike individuelle idretter. Det kan være håndball, turn, kampsport, landevei, klatring….. Vi ønsker utøvere som har ambisjoner, vilje og motivasjon til å utvikle seg som utøvere.

 

Vi har to morgenøkter hver uke hvor du har mulighet på å trene på det du ønsker å bli bedre i. Vi mener at det er viktig å trene på de ressursene som lar seg gjøre når du er alene. En dag i uken er vi samlet på tvers av idrettene for å trene forebyggende stabilitets trening.  

Treningsopplegget er et samarbeid mellom lærer på skolen og den enkelte utøvers trener. Opplegget varierer litt fra idrett til idrett. Skolen er opptatt av å ha et tett samarbeid med trener/klubb slik at vi kan legge til rette for en mest mulig optimal treningshverdag. Pr dags dato har skolen inne trenere i skoletid i idrettene landeveissykling og BMX.

Velger du idrett her på Sandnes vgs vil vi jobbe for at du får utnytte ditt potensiale best mulig. Målet vårt er å tilrettelegg treningen på en slik måte, at forutsetningene for å lykkes er så gode som mulig.

Toppidrett sykkel 

 

Sykling

 

 

Toppidrett sykkel er et samarbeid mellom alle BMX-klubbene i distriktet, Sandnes sykkelklubb og Sandnes videregående skole.

Vi satser på sykkel som toppidrett med gode treningsforhold hele året, kombinert med et svært aktivt sykkelmiljø, gjør at forholdene på skolen ligger til rette for prestasjonsutvikling, læring og menneskelig utvikling gjennom 3 år ved skolens sykkellinje.

Miljøet preges av langsiktighet og strukturert trening. Skolen vil alltid tilrettelegge optimalt for utøvere som vil satse på sin idrett. Sykkelsatsingen styres av Petter Dalen, tidligere landslagstrener i BMX, Frode Hess, mangeårig landslagsrytter og trener, Espen Aareskjold trener i sandnes sykkeklubb.

Skolen har svært gode testfasiliteter, treningsfasiliteter og forståelse for toppidrett.

Sykkel-BMX-landevei

Toppfotball 

 

Fotball

 Toppidrett fotball er faget for deg med ambisjoner som fotballspiller. Vi ønsker spillere med en indre motivasjon for utvikling.

 

Vi har to morgenøkter hver uke hvor du får muligheten til å øve på det du trenger for å bli en bedre fotballspiller. Vi tilbyr at du kan velge mellom felles fotballtreninger eller at du kan trene på individuelle ferdigheter.

Fellestreningene ledes av fotballtrenere fra skolen. De som velger individuell vil jobbe ut fra egne utarbeidede planer, med tett oppfølging fra trener. Vi ønsker et tett samarbeid med klubben til den enkelte slik at vi kan legge til rette for en mest mulig optimal treningshverdag.

Per 2015 har vi formelt samarbeid med Sandnes Ulf. Deres juniortrener er med på øktene.

Etter sesongen (november) reiser vi på tur. Denne har de siste årene inneholdt treninger, Premier League- kamp, omvisning og lignende. 

Velger du idrett her på Sandnes vgs vil vi jobbe for at du får utnytte ditt potensiale best mulig. Målet er å skape fremtidige eliteseriespillere!

Lærere/ trenere på toppfotball er Janne Motland (tidligere Sola og Klepp), Ole Andre Larsen (tidligere Fløy og Sandnes Ulf ) og Gustav Kjølberg (tidligere Vidar, Randaberg og Strømsgodset). I tillegg er Sandnes Ulfs juniortrener med oss.

Toppidrett svømming

 

HP Dalen

 Samarbeid mellom SSLK og Sandnes videregående skole - om halltid og trening. Helge Ihle er vår svømmetrener. Han er også trener i SSLK. Dette samarbeidet har vi holdt på med i 5 år og der er til enhver tid ca. 10 svømmere på dette opplegget. Mange har tatt og tar jevnlig medaljer i NM og UM. Svømmerne trener opptil 4 økter i uken på skolen, 2 av øktene er i basseng. Vi bruker pr i dag Giskehallen.  Både klubben og utøverne som er en del av dette er fornøyde med opplegget, det samme er Sandnes videregående skole.  Ved inngangen til 2019 hadde våre svømmeelever tatt 40 medaljer i NM/UM de siste 4 årene, hvorav 10 er gull.

 

Toppidrett troppturn

 

HP Dalen

Skolen har de siste 7 årene samarbeidet med Sandnes turnforening om utvikling av turnere, og gitt turnere treningsmuligheter i skoletiden gjennom skoletilbudet hos oss. Turnerne trenes av Igor Kobiakov, som også er trener i Sandnes Turn. Igor har 2 turntreninger i turnhallen i uken - turnerne trener opptil 4 økter turn på skolen. De 2 siste øktene er vansker og basis. Skolen er svært fornøyd med dette samarbeidet, og det er elevene også. Det samme er Sandnes Turn. Utøverne ved skolen har de siste 3 årene (2019) tatt 27 medaljer i nasjonale klasser (NM) hvorav 9 er gull.  3 av våre elever har også deltatt i EM og tatt bronsemedalje (2018) De siste 5 årene har gruppen av turnere hos oss vært stabil på 7-8 utøvere.

 

Toppidrett langrenn og skiskyting

Vi har gjennom 3 år hatt et tett samarbeid med Sandnes Arena og Team i Sandnes. Vi samarbeider også med Gjesdal IL, Bjerkreim IL, Sandnes IL og Kverneland IL i forhold til langrenn. Vi har ei skigruppe på 10-12 utøvere fordelt på langrenn og skiskyting. Dette har vært et fantastisk tilbud for oss, for elevene og for skimiljøet i fylket. Våre elever har de siste 4 årene tatt 20 medaljer i NM og NC hvorav 6 er gull 2 i langrenn og 4 i skiskyting. Det er ikke mindre enn fantastisk med de snøforholdene vi har i Sandnes!  To av våre utøvere var i ungdoms-EM i Sarajevo i fjor (2019), en av våre skiskyttere er tatt ut til ungdoms-OL i år (2020), og en av våre elever er tatt ut til VM i skiskyting nå i år (2020) Vi bruker Melsheia som treningsbase for skiøkter i ukene. Utøverne får 2 økter der og 2 økter med basis i løpet av skoleuken.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

  

 

 

HP Dalen

 

Toppidrett håndball

Vi har også fått til et godt tilbud til håndballspillere etter hvert. Vi har flere spillere fra Ålgård på damesiden og flere spillere fra Sandnes på herresiden. Disse jobber veldig bra og målbevisst for å bli bedre. Vi som skole er glade for at vi kan bidra i utviklingen. Vi har i dag 10 spillere i gruppen, som holder godt nivå - med godt nivå mener vi 2 divisjon damer og Lerøy- og Bring-serier for aldersbestemt. Dette vil vi bygge videre på og regner med at antallet som velger håndball hos oss vil øke med årene.

Til toppen