Fotball + litteratur og LittNytt!

For ei uke det har vært i skolebiblioteket! Bokbad med Claus Lundekvam på tirsdag og den bittelille litteraturfestivalen LittNytt på onsdag.

Skolebiblioteket fikk tildelt midler fra Kulturrådet dette skoleåret til flere prosjekter, blant anna til prosjektet med historiefaget i forbindelse med lesingen av Abid Rajas bok Min skyld og besøkene av Raja tidligere i år. De andre prosjektene er litteraturprosjektet i fotballklassen 1IFD og den bittelille litteraturfestivalen i to vg2-klasser, LittNytt. 

1IFD har et prosjekt der de prøver ut om litteratur og lesing kan gjøre de til bedre fotballspillere. Gjennom støtte fra Kulturrådet skal elevene lese tre bøker, jobbe med disse og forberede og gjennomføre elevstyrte bokbad av forfatterne. Tidligere i høst var forfatter Michael Stilson på besøk, og denne uka var det tidligere fotballproff og Premier League-spiller Claus Lundekvam som ble bokbada. Elevene har lest og jobba med Lundekvams bok En kamp til, og seansen i skolebiblioteket ble avslutta med pizza. 

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

LittNytt-festivalen ønska å løfte nyskapende litteratur for vg2-klassene 2STH og 2STF, samtidig som elevene kunne bruke sine kreative evner og lage bokforsider til bøkene "Sult" og "Kvit, norsk mann". Forfatterne, Brynjulf Jung Tjønn og Martin Ernstsen, ble bokbada og illustratør, Stian Hole, fortalte om kunsten å illustrere bøker. 

Sammen med Kristin Beate Auestad og Lise Østerhus leste Vg2-klassene bøkene grundig på forhånd, og fem engasjerte elever bokbada forfatterne. De flotte bokforsidene ble utstilt i kantina, og Stian Hole leda utpeking og premiering av vinnere av bokforsidene.

Fire vinnere ble kåret; Astrid Stigen Drangsholt med sitt forslag til "Sult" og Astrid Bråten, Iben Huslid og Ida Skretting for sitt forslag til «Kvit, norsk mann». Premie var gavekort hos bokhandel i tillegg til 50 kroner å bruke i kantina.

Tusen takk til både Kulturrådet og Den Kulturelle Skolesekken som var med og finansierte disse inspirerende og lærerike prosjektene.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

Du kan lese mer om prosjektene i Sandnesposten. (Krever innlogging.)

Bli bedre fotballspiller med litteratur?

LittNytt