Resultater fra realfagskonkurranser - elev fra Sandnes vgs med full pott i 1. runde i IT-OL

Resultater fra første runde i IT-OL har nå kommet. Det var svært krevende å få maksimal poengsum på hver av oppgavene, så det var bare 1 deltager på landsbasis som klarte å få full pott på 40p. Denne eleven er David fra 1STA på Sandnes vgs!! Det er totalt 9 stk fra Sandnes vgs videre i konkurransen https://nio.no/nyheter/resultater-runde1-2021-2022/.

Disse er: David S. Eikeland (nr.1 og 40p), Marianne Haugvaldstad, Magnus Gjerlaugsen, Simen Eilevstjønn, Nathaniel Pedersen, Sondre Aasmo, Thorbjørn Christoffer Djupvik, Sander Kvanvik og Johannes Kjosavik. GRATULERER med fantastiske resultater!!

Resultater fra Fysikk-OL har også kommet https://www.mn.uio.no/fysikk/forskning/grupper/skolelab/fysikk-ol/ . Vi gratulerer Thorbjørn Djupvik som nr. 6 på landsbasis og kvalifisering til runde 2.

Det var i tillegg flere som var svært nær kvalifisering og får diplom. Disse er: Jørgen Ødegård, Marianne Herveland, David S. Eikeland og Kristian Herrevold!! GRATULERER!

Sandnes videregående skole har i lang tid satset på ulike konkurranser innenfor realfag for å motivere elever som trenger noen ekstra utfordringer. Konkurransene arrangeres av henholdsvis UiO, Institutt for biovitenskap og Institutt for teoretisk astrofysikk, Norsk Fysikklærerforening (Norsk Fysisk Selskap)  Norsk Kjemisk Selskap , Matematikksenteret,  Norsk informatikk-olympiade  og Norsk Geologisk Forening med støtte fra NTNU, UiO, UiB, Utdanningsdirektoratet og Norges forskningsråd. Målet er å stimulere skoleelever med interesse for realfag til å fortsette arbeidet med fagene. Det legges stor vekt på verdien av faglig og sosialt samvær med jevnaldrende fra mange land. Det er uttakingsprøver, treningsopphold ved universiteter og selvsagt selve den internasjonale olympiaden som en fin måte å stimulere interessen for realfagene på.

I uke 45 og 46 arrangeres runde 1 i Abel-konkurransen (matematikk), IT-OL, Geofag-OL og Astronomi-OL på Sandnes vgs. Vi har hatt flotte resultater flere år og venter spent på kommende resultater og runde 2 konkurranser.

GRATULERER til alle som har deltatt så langt, og spesielt gratulasjoner til dere som er kvalifisert videre til runde 2!!

 

Mer informasjon og resultater finnes på:

https://foreninger.uio.no/kjemiolympiaden/

https://www.mn.uio.no/ibv/om/biologi-ol/

Til toppen