Aktuelt

I september var det informasjonsmøter for foresatte. Presentasjoner fra møtene ligger her.

Forfatter og stortingsrepresentant Abid Raja besøkte skolen tirsdag 13. september for å snakke om boka Min skyld.

Her finner dere presentasjonene som ble vist på høstens foreldremøter.

Endelig får vi samlet alle avgangselever med foresatte til en høytidelig avslutning på 13-års skolegang.

Etter søknadsprosess er 4 elever og to lærere fra skolen klar til å representere skolen på studieturen til Vestbredden som en del av PIS-prosjektet:

PIS - Prosjekt Internasjonal Solidaritet

Tirsdag 23. august var det is til alle i strålende sol, samt informasjonsstands i kantina om klubbene elevene kan bli med i.

Tre elever fra Sandnes vgs er videre i årets Fysikk-OL. Vi gratulerer  elevene med god innsats!

Fem elever fra Sandnes vgs er videre i årets Kjemi-OL og fem elever er videre i Biologi-OL. Vi gratulerer  elevene med flott innsats!

Skolen vil i løpet av november-desember gjennomføre Elevundersøkelsen. Kontaktlærere gjennomfører undersøkelsen i klassene etter avtale med elevene i perioden 8. november - 20. desember.

Skolen har mottatt melding om at en til elev i samme klasse som på tirsdag denne uken har testet positivt for Covid19. Smittesporingsteamet har ikke bedt oss om å vurdere flere elever i karantene av den grunn, siden vi allerede hadde tatt ut en rekke klasser og lærere på tirsdag.

Skolen mottok også en melding om en elev på VG2  og en elev på VG1 som hadde vært i nærkontakt med en smittet person. Det har gjort at skolen fikk beskjed om at en klasse på VG1 og en på VG2 og utvalgte lærere skulle pålegges en avklaringskarantene. Status for denne karantene avgjøres når svar på test for nærkontakt foreligger.

Det er anbefalinger fra kommunens kommuneoverlege og informasjon fra smittesporingsteamet som åpner for at skolen iverksetter disse lokale tiltakene. Kommuneoverlegen kan også, på kort varsel, vurdere om det er forsvarlig å ha skolen åpen ut fra smittetrykket lokalt.

Pressekonferansen tidligere i uken fra regjeringen om smitteutviklingen har gjort at nye nasjonale regler trådte i kraft fra og med i dag, med en egen oppdatert smitteveileder for videregående skole. For skolen innebærer det innskjerping på regler vi allerede har hatt for smittevern. I tillegg har vi lagt ut munnbind, for elever som ønsker å beskytte seg ekstra i skolens fellesarealer, slik smitteveilederen nevner. Skolen har noen unntak fra de nasjonale reglene. 2 meteren er redusert til anbefaling om 1 meter så langt det lar seg gjøre. Ut fra de nye retningslinjene, er skolen fremdeles i gul beredskap.

Skolen ber alle elever og ansatte om å følge rådene om håndhygiene, avstand og at en holder seg hjemme ved symptomer.

Mvh,

Helge Ledaal