Aktuelt

Det er du som  må velge, men vi hjelper deg på veien. Nå er tiden inne for å søke skoleplass. Husk søknadsfristen 2. mars.

Sandnes videregående skole er stengt for elever, dvs. for undervisning fra 12. mars til og med 13. april 2020.

13. mars ble skolen fysisk stengt for undervisning og vi gikk inn i en svært spesiell periode for både elever og ansatte. Hvor lenge denne perioden vil vare, er det på det nåværende tidspunkt (2. april) ikke så lett å si så mye konkret om. Regjeringen vurderer ulike muligheter, men alt avhenger av hvordan pandemitiltakene viser igjen i smittetall og sykehusinnleggelser. Dette får vi ikke ordentlig oversikt over før mot slutten av påsken.

Rogaland fylkeskommune har besluttet at planlagte studieturer til utlandet blir avlyst på bakgrunn av korona og økt smittefare. Vedtaket omfatter ikke reiser innenlands, men også slike vil bli vurdert kontinuerlig framover fordi bildet endrer seg fra dag til dag.  Dette innebærer at studieturer som gjennomføres i uke 11, blir fullført i henhold til planer.

Av og til skal ein vel helst byta ut den daglege og litt teoretiske klasseromsrutinen med det verkelege livet. Onsdag 29. januar var over 300 vg3-elevar frå Sandnes vgs på halvdagsekskursjon til nabobyen Stavanger.

Det er en rekke skoler og bedrifter i Sør-Norge som har mottatt trusler av liknende karakter som Sandnes vgs har opplevd. Politiet følger opp alle disse for å forsøke å identifisere aktører som står bak.

Legatet er blitt delt ut i 102 år til dei beste eksamenssvara i hovudmålseksamen på nynorsk frå vidaregåande, og Herdis Auestad Nergaard var ein av dei tre vinnarane i 2019.

Skolen gratulerer!

Vi ønsker dere alle velkommen tilbake til skolen. For at alle skal oppleve dette som trygt må vi fremover ivareta en rekke smitteverntiltak. Tiltakene under er rettet mot dere elever. I tillegg til disse er det egne tiltak for ansatte og renhold på skolene. Disse kan dere lese om her.

Benedikte Bitnes i 3STA vant konkurransen "Min familie i historien" med "Tante Sigrid og de andre djevelbarna. Fra åndssvak til utviklingshemning".

Skolen vil tilpasse skoledriften til de nye retningslinjene. Nå tales det om en «trafikklysmodell» der vi altså er på gult nivå, dvs. tilnærmet normalsituasjon. Det innebærer da ikke så strikse avstandsrutiner – og at vi kan ha klasseundervisning, men fortsatt unngå større forsamlinger. Hva som skjer med smittevernrutiner for øvrig, får vi kjennskap til på fredag, 29.05., da vi vil motta ny «veileder» for dette.