Elever på stud. spes. kan også søke toppidrettsfaget på VG2 og VG3.

AP er vinner av skolevalget - men ikke på Sandnes vgs.

Rødt nivå ved Sandnes vgs innebærer følgende:

Følg studspes på instagram: sandnesvgs_studspes

Og følg Sandnes vgs idrett på instagram: sandnesidrettsfag

Fagkarakter og karakter i orden og atferd blir publisert i VIS tirsdag 18. januar.

Biblioteket ved Sandnes videregående skole får 150000 kroner fra Sandnes Sparebank sitt gavefond. HURRA!

Skolen er i gang igjen etter juleferie og nyttår. Det startet med et lite brak ved at skolene ble satt i rødt tiltaksnivå i forhold til covid-19 og smittesituasjonen. Vår handlingsplan for dette er at dere elever møter på skolen annenhver dag og har hjemmeskole de andre dagene. Dere elever har rett og plikt til å møte på skolen alle dager dere ikke har hjemmeskole. Dette er politisk bestemt. Har dere behov for å ha mer hjemmeskole enn det handlingsplanen rullerer, må skolen ha en legeerklæring som underbygger dette behovet.

Når det er sagt, så er vi kjent med  - og forstår godt både bekymringer knyttet til smitteutviklingen i samfunnet og at det er elever ved skolen som har testet positivt i forhold til covid-19. Noen tenker det hadde vært bedre om skolen ble stengt noen uker. Andre tenker at det faglige og sosiale livet ved skolen er så viktig at alle elevene skulle hatt tilgang til skolen som normalt. Pr i dag er det fire elever som har testet positivt etter at skolen kom i gang på nyåret. Ringvirkningene er store ved at over hundre elever og et titall lærere er, eller har vært, i karantene som nærkontakter av elevene i ulike typer faggrupper. Alle blir testet – både èn og to ganger. Bekymringer, ekstra arbeid og fravær av et normalt, sosialt liv tærer på overskudd og humør.

Det er altså bestemt på nivå over oss at skolen skal være i drift også i rødt tiltaksnivå. Da tar vi den utfordringen og ansatte jobber hver dag med å legge til rette for både godt smittevern i skolen og best mulig undervisning under disse omstendighetene. Foreløpig er det vedtatt at rødt tiltaksnivå skal vare til 18. januar. Det gjenstår å se om denne fasen blir forlenget. Alle må gjøre sitt for å begrense smitten. Det betyr at vi må tåle de ulempene som følger med en todelt organisert skole med hjemmeskole i 50 prosent.

Uansett må vi stå sammen og gjøre det beste ut av situasjonen – og så håper vi å vende tilbake til normal skoledrift så tidlig som mulig!

Helge Ledaal, rektor

Onsdag blir det skoledrift på gult tiltaksnivå. Dvs at alle elevene møter på skolen i henhold til timeplanen. Kantina åpner igjen - også med frokostgrøt for de som ønsker det. Gult nivå betyr fortsatt reguleringer som vi kjenner fra før jul, ett klassetrinn av gangen som kan oppholde seg i kantina. Vi begynner med Vg1 onsdag, vg2 torsdag og vg3 fredag. Avstandsregelen om 1 m i alle fellesareal og god håndhygiene gjelder. Vel møtt alle sammen på onsdag.

Vennlig hilsen rektor

Det er du som må velge, men vi hjelper deg på veien. Nå er tiden inne for å søke skoleplass. Husk å søke innen 1. mars.

Den nye veggen i kantina er designet og malt av Martinius Rognstad, godt hjulpet av Christina Dyndal Thingbø. Begger er elever i Design og arkitektur!